.  Причината за катастрофата на “СпейсШипТу може да не е

...
.  Причината за катастрофата на “СпейсШипТу може да не е
Коментари Харесай

Пилотска грешка довела до аварията на СпейсШипТу?

.  Причината за злополуката на “СпейсШипТу ” може да не е техническа, а да се дължи на неточност на водач. До такива изводи може да се стигне при следствието на повредата, което се организира понастоящем от Националния ръб за сигурност на превоза на Съединени американски щати (NTSB).

Разследващите са разкрили съставните елементи на ракетния мотор. Те не демонстрират признаци на структурно нарушаване, нито на прегаряне. Няма данни за гърмеж.

Анализ на телеметричната информация обаче посочила, че водачите са задействали спирачната система на галактическия транспортен съд по-рано, в сравнение с е планувано съгласно проекта.

Все още не сме чули описа на оживелия водач – Питър Сиболд. Неговият сътрудник почина при полета, само че Сиболд оцеля със съществени пострадвания. Според последна информация той е контактен и беседва със фамилията, само че към момента не дава изявленията, по рекомендация на лекарите.

Възможно ли е човешка неточност да е повода за злополуката? От NTSB считат, че е рано за каквито и да е изводи, само че това е една от действителните благоприятни условия.

Очаквайте детайлности!!!

Eкипажът на “СпейсШипТу ”. Майкъл Олсбъри е името на починалия водач, а Питър Сиболд е в болница с пострадвания. Credit: Scaled Composites

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР